Tam Olarak Nedir?
Hacker saldırısı, kötü niyetli kişilerin bir bilgisayar sistemini veya ağını yok etmek veya hassas bilgileri ele geçirmek için hacklemeye çalışmasıyla gerçekleşir. Bu saldırılar her geçen gün daha karmaşık ve yıkıcı hale geliyor. Ne yazık ki, operasyonlar dijitalleştikçe siber tehdidin artması bekleniyor.
Bir şirketin hack atağından kurtulabilmesi, siber güvenlik yönetimi için uygulanan stratejinin bir parçası olarak dikkate alınması gereken önemli bir husustur . Bir saldırı durumunda, Kolay Teknoloji ekibi kurtarma sürecinde yardımcı olmak için yanınızdadır.
- Saldırıyı Durdurun
Bu, bir saldırı olduğunu kabul etmeniz ve ardından hasarı azaltmak için bunu engellemeye çalışmanız anlamına gelir. Bu,sistemi izole ederek bilgisayar korsanlarının erişimini devre dışı bırakarak yapılabilir. Dahili bir sızıntı olması durumunda, kullanılan kullanıcı hesabına erişimi iptal etmek gerekir.
Kaybedilenin Ne Olduğunu ve Hasarın Kapsamını Belirleyin
Neyin kaybolduğunu öğrenin. Kurtarma sürecini ele almak için bizimle irtibata geçin
Saldırının nasıl gerçekleştiğini, müşterileri nasıl etkileyeceğini, etkilenen varlıkları, mağdurların kim olduğunu ve saldırının türünü tespit edelim
- Hasarı Onarın ve verileri Geri Yükleyin
Etkilenen BT cihazlarını, veri depolama sürücülerini değiştirerek veya temizleyerek tehlikeye atılan verileri geri yüklemeyi seçebilirsiniz. Ayrıca, kaybolan verileri bir yedekten indirebilirsiniz. Saldırıyla ilgili işlemler devam ederken, ağ ortamınızın tüm bulut tabanlı kopyalarını kontrol etmek gerekir
Veri Güvenliği ve Gizliliğini Sağlamak İçin En İyi Uygulamalar
- Bir Müdahale Planı Hazırlayın
Her kuruluş veya şirketin siber saldırı riski altında olduğu bilinen bir gerçektir. Bununla birlikte, buna hazırlıklı olmak ve saldırıyı mümkün olan en iyi şekilde ele almak için bir planınızın olması önemlidir. Veri kurtarma, güvenlik sistemlerini güçlendirme, yetkililere raporlama ve müşteriler için beyanlar için planlarınız olmalıdır. Bu, saldırıdan sonra bile işletmenin operasyonel kalması ve kayıpların en aza indirilmesiyle sonuçlanacaktır.
- Bilgilerinizi güvenceye alın:Kimin erişebileceğini yönetmek ve verilerinizi şifrelemek gerekir. Yalnızca temel işlemleri gerçekleştirmek için ihtiyaç duyan kişiler erişebilmelidir ve bilgiler veritabanı ile bilgisayarları veya cihazları arasında gidip gelirken şifrelenmelidir.(SSL gibi)
- Tehditlere karşı önceden hazırlıklı olun:Sisteminizi test ederek, çalışanlarınızı eğiterek, bir olay yönetim planı hazırlayarak ve bir veri kurtarma planı oluşturarak olası bir veri güvenliği olayına hazırlanabilirsiniz.
- Kullanmadığınız verileri silin:Artık ihtiyacınız olmayan verilerin hem dijital hem de fiziksel kopyalarından kurtulmalısınız. Bu şekilde, bir hacker'ın bunları keşfetmesi ve kar amacıyla kullanması ihtimalini azaltırsınız.